RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Є купа бажаючих: у Зеленського зробили цікаву заяву про "битву" за пост мера Києва

У "Слуги народу" є кандидати на посаду мера Києва, які можуть скласти реальну конкуренцію діючому міському голові Віталію Кличку.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

За словами Корнієнка, будь-яка кандидатура вимагає максимальних обговорень і відкритості і партія збирається це реалізувати.

Глава партії додав, що кандидати є як з команди президента, так і з боку.

"І з команди і не з команди, багато різних кандидатур. І Микола Тищенко розглядається ... Ми ж не можемо викинути всіх, хто вже заявився на цю роль. Я думаю, що якщо буде публічний праймеріз, то в ньому будуть всі брати участь: Микола Тищенко, Олександр Ткаченко і ще є купа бажаючих, навіть всередині нашої партії. або ми визначимося всередині себе, або ми запитаємо киян. Але ми так, чи інакше вже запитуємо киян через опитування. Це теж свого роду праймеріз, ми проводимо закриті опитування , які дають нам розуміння про ті чи інші конфігурації щодо тих чи інших мерів", - сказав Корнієнко.

Також він зазначив, що його партія все ж може підтримати Кличка, якщо цього захочуть виборці "Слуги народу" в Києві.

"Чи є серед них наші виборці? Треба зрозуміти це. У соціології це називається "двумерка". Зліва - мери, праворуч - партії, і дивимося, у якого кандидата з кого складається підтримка.

Звичайно, у нас немає такого протистояння з Кличком як, наприклад, з Філатовим, хоча, я думаю, що від нас все-таки буде кандидат, який в чесній боротьбі з Кличком спробує перемогти, пояснивши, що ми збираємося робити з містом, і ніж це буде відрізнятися від того, що робиться зараз", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Не потрібно нічого робити з мерами, вони самі з собою все зроблять - глава "Слуги народу" Олександр Корнієнко