RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

У людини Путіна здали нерви після переговорів з Україною по Донбасу

14 травня відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи (ТКГ) за участю оновленої української делегації, однак повноважний представник президента РФ Борис Гризлов залишився незадоволений результатами.

На засіданні українська сторона наголосила, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть відбутись відповідно до Конституції і законодавства України і на основі Копенгагенських критеріїв ОБСЄ, зокрема в частині стабільності установ, що гарантують демократію, верховенство права, дотримання прав людини та захист прав меншин виключно після отримання Україною контролю над кордоном.

Українська сторона в черговий раз виключила можливість закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України.

У той же час Гризлов заявив, що Київ відмовляється вести діалог з представниками Донбасу, пише "Інтерфакс".

"Сьогоднішня відеоконференція Контактної групи виявилася на межі зриву через позицію київської сторони. В порушення Комплексу заходів з виконання Мінських угод, представники Києва намагалися відмовитися від прямого діалогу з представниками Донецька та Луганська. Такими діями київська влада грубо порушує резолюцію Ради Безпеки ООН, яка одноголосно схвалила Комплекс заходів", - заявив він.

Гризлов зазначив, що деякі українські представники "продемонстрували відкрите небажання взаємодіяти з представниками Донбасу".

"Додам, що протягом останнього часу представники Києва активно намагаються "видавлювати" представників ДНР і ЛНР з робочих груп і Контактної групи", - зазначив полпред РФ.

За його словами, політична сила, яка перемогла на виборах в Україні в 2019 році, "обманює надії більшості українських громадян". Він підкреслив, що українські політики стають на "небезпечний шлях своїх попередників".

"Партія, яка називає себе "слугою народу", ризикує перетворитися в партію "слуг війни". Це - серйозний виклик і загроза для Мінського процесу", - зазначив Гризлов.

Він сказав, що українська делегація відмовилася від пропозиції російської сторони внести до протоколу Контактної групи зобов'язання України протягом тижня подати проект про інтеграцію "формули Штайнмайєра" в закон про особливості місцевого самоврядування на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", за словами жураніліста Юрія Бутусова, українська влада замовчує використання російським спецназом на Донбасі французьких біноклів для вбивства воїнів України.