RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Який рейтинг небезпечний для Зеленського: експерти озвучили прогноз

На думку аналітиків Міжнародного центру перспективних досліджень, критичною межею для президента України Володимира Зеленського стане падіння його рейтингу до рівня 20-25%.

Дослідження "Рік Зеленського: втрачені можливості, час навчання або підготовка до прориву?" було опубліковано у вівторок, 19 травня.

Експерти МЦПД відзначають, що Володимиру Зеленському дісталася в управління країна з рядом складних проблем: бідність, корупція, слабка і імпортозалежна економіка, інституційна слабкість і неефективність державних органів влади, сильні олігархічні монополії і залежні ЗМІ, політичні структури або профспілки, і безумовно війна і окупація Росією частини української території.

"Зовсім новою і несподіваною проблемою для шостого президента стала пандемія коронавірусу, необхідність введення жорстких карантинних обмежень на всій території країни і всеосяжна економічна криза", - підкреслили автори дослідження.

На думку аналітиків МЦПД, критичною межею для можливостей використання ресурсів влади Зеленським стане падіння його рейтингу на 20-25%. Досягнення цієї позначки ймовірно запустить процес підготовки до дострокових президентських і / або парламентських виборів.

Україна може отримати значну політичну турбулентність, процес створення нових коаліцій, об'єктом атак значної кількості яких стане саме президент Зеленський як архітектор уже невигідної політичної конструкції, зросте тиск з боку різних політичних гравців - Заходу, РФ, місцевих еліт, фінансово-промислових груп, опозиції і т. п.

"Тому нинішній період - рік з моменту вступу на посаду, остаточно сформована власна вертикаль, завершення карантину, відновлення політичного життя, процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі - є критично важливими для того, щоб Президент продемонстрував ефективність і результати", - йдеться в дослідженні.

Крім аналізу першого року президентства Зеленського, в оприлюдненому документі містяться рекомендації щодо подолання загроз та викликів, серед яких:

визначити основними пріоритетами структурної перебудови економіки України прискорений розвиток високотехнологічних галузей машинобудування, що дозволить модернізувати та оновити матеріально-технічну базу;

перехід від міжнародної спеціалізації на сировині та низькотехнологічних товарах, що втілюють низьку додану вартість, до спеціалізації на середньо і високотехнологічних видах виробництв тощо.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, наскільки впав рейтинг президента України Володимира Зеленського в зв'язку з пандемією коронавірусу