RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Порушують домовленості: в Україні розповіли про переговори щодо обміну полоненими з РФ та бойовиками

Українська сторона стурбована порушенням домовленостей про обмін полоненими з боку Росії та її окупаційних адміністрацій на Донбасі.

Про це повідомив депутат Верховної Ради, постійний представник Кабміну в парламенті Василь Мокан, передає Укрінформ.

"У Мінську чітко прописаний принцип "всіх на всіх", і саме цих домовленостей українська сторона намагається дотримуватися і про це домовлятися", - сказав він.

Однак РФ та підконтрольні їй окупаційні адміністрації не завжди виконують те, про що домовляються. Це стосується як питання обміну полоненими, так і питання забезпечення режиму тиші.

"Те ж стосується обмінних фондів. Насправді верифікаційний процес, він дуже складний, непублічний, і я закликаю журналістів не вимагати деталей до того (до обміну), маю на увазі, щоб не нашкодити самому цьому процесу. Ви самі розумієте пікантність цих переговорів . Єдине, про що можна говорити, - максимально з української сторони докладають зусиль, щоб списки були верифіковані і туди потрапляли всі громадяни України, про яких нашій стороні відомо ... і щоб дотримуватися принципу домовленостей "всіх на всіх", - сказав Мокан.

Як повідомляв "Апостроф", 16 квітня відбувся черговий обмін полоненими на Донбасі.

Тоді ж український міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що наступний обмін може відбутися через місяць-півтора.