RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

​Посаджу кожного: "слуга народу" заявив про участь топ-чиновників і політиків у великих "схемах"

У середу, 3 червня, депутат від партії "Слуга народу" Гео Лерос передав в НАБУ імовірні докази про корупційні схеми топ-чиновників і політиків в Києві.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

Нардеп приніс флешку з даними можливих доказів причетності до корупції. Він зазначив, що вони були скопійовані з комп'ютера Дениса Комарницького - колишнього депутата Київради і колишнього співголови фракції Блоку Леоніда Черновецького.

"На цій флешці - всі докази того, що я сказав: схеми (корупційні - "Апсотроф") міста Києва, як розподіляються ці гроші, кому вони "заходять", які компанії несуть відповідальність, хто з ключових чиновників відповідає за подібні схеми і хто в результаті буде нести відповідальність. Це десятки компаній, це десятки топ-чиновників, це величезні багатомільярдні бюджети, які заходили в місто Київ", - розповів Лерос журналістам, пише видання "Новое время".

Також в цей день депутат розповів про корупцію на засіданні Верховної Ради, зазначивши про флешку з даними. Він підкреслив, що до "схемами" причетні також керівник Офісу президента Андрій Єрмак і народний депутат фракції "Слуга народу" Микола Тищенко.

"Сьогодні о 09:00 у мене був брифінг в НАБУ, де я надав безпрецедентні докази топ-корупції в місті Києві. Де главою цієї ОЗГ (організованої злочинної групи - "Апостроф") є Андрій Єрмак, є його кум і наш колега по фракції (Лерос мав на увазі Миколу Тищенка - "Апсотроф"), де Денис Комарницький, "приглядаючий" за Києвом, направляє всі "потоки" через Андрія Єрмака, і зараз зосереджуються ці кошти на місцевих виборах", - заявив Лерос з трибуни парламенту.

Він сказав, що посадить кожного причетного до корупції.

"Я хочу звернутися до цієї ОЗГ і сказати, що під вами земля буде "горіти", - заявив Гео Лерос і опублікував частину матеріалів в соцмережі.

Він нагадав, що колишній депутат Київради Комарницький, перебуваючи на посаді голови наглядової ради Київміськбуду, став великим акціонером цієї компанії, переоформивши пакет акцій на себе.

"Денис Комарницький "працює" в столиці не тільки через комунальні підприємства. У 2016 році компанія "Екобудтрейд", у якій кінцевими бенефіціарами є Комарницький, Кучер і Микитась, через підставну особу виграла тендер на будівництво частини Подільсько-Воскресенського моста. До управління цим підприємством мають відношення сестра нардепа Тищенко Юлія і її чоловік Герман Блінов", - написав Лерос.

Як повідомляв "Апостроф", раніше депутат Гео Лерос також розкрив корупційний скандал за участю топ-чиновників.