RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Призначено нового віце-прем'єра України з питань євроінтеграції: біографія і фото

Верховна Рада України призначила на посаду керівника європейського і євроатлантичного напрямку Ольгу Стефанишину.

Голосування відбулося у четвер, 4 червня.

Вона замінила на посаді Вадима Пристайко. Кандидатуру Стефанишиної підтримали 255 депутатів.

Стефанишина Ольга Віталіївна народилася 29 жовтня 1985 року, живе в Києві. У 2008 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, отримала кваліфікацію юриста-міжнародника, перекладача з англійської мови.

У 2016 році Стефанишина закінчила Одеський національний економічний університет за спеціальністю "Фінанси і кредит". У 2006-2007 роках займалася приватною юридичною практикою.

У 2007-2010 роках - працювала фахівцем-керівником відділу з питань правового забезпечення європейської інтеграції в Державному департаменті з питань адаптації законодавства.

З 2010 по 2015 рік віце-прем'єр працювала в Департаменті міжнародного права/Департаменті європейської інтеграції в Міністерстві юстиції України.

З березня по грудень 2017 працювала директором Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету міністрів. У грудні 2017 року призначена на посаду генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату.

Після звільнення з Урядового офісу в 2019 році працювала в юридичному бізнесі.

Як повідомляв "Апостроф", в травні президент Володимир Зеленський заявив про те, що на вакантні державні посади нікого призначати, оскільки в країні кадровий голод.