RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Рада повинна завершити процес створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності, - Валентин Сердюк

В Україні вкрай необхідно завершити процес створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності, який в даний момент залежить від ініціативи Верховної Ради.

Як повідомляє "Апостроф", про це в інтерв'ю виданню "Голос" заявив доктор юридичних наук, професор Валентин Сердюк. За його словами, такий суд, в першу чергу, буде врегулювати суперечки, що стосуються авторських прав і патентів, торговельних марок, а також недобросовісної конкуренції.

Вчений упевнений, що створення суду послужить позитивним сигналом для іноземних інвесторів, які цінують ясність і прозорість законодавства.

"Сподіваюся, депутати Верховної Ради розуміють це і не стануть відкладати прийняття законопроекту, в якому викладені концептуальні засади створення Вищої кваліфікаційної комісії України за новими правилами. Саме цій комісії належить завершити конкурсний відбір суддів для Вищого суду з питань інтелектуальної власності", - сказав Сердюк.

Валентин Сердюк - український юрист, вчений, доктор юридичних наук, професор. Співавтор концепції створення Вищої суду з питань інтелектуальної власності, розробленої в рамках Судової реформи.