RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

На відомого міністра часів Порошенка хочуть "повісити" ще одну справу: документ

Колишній міністр інфраструктури часів Порошенка Володимир Омелян повідомив про відкриття проти нього кримінального провадження у питанні зменшення портових тарифів і зборів.

Про це Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook 19 червня, де опублікував фото повістки про виклик на допит у НАБУ і повідомлення про оголошення підозри.

За словами екс-міністра, його підозрюють у порушенні ч. 2 ст. 211 ККУ щодо зниженням Урядом України портових тарифів і зборів на 20% у 2018 році.

"Минулої п’ятниці мене було запрошено до НАБУ дати додаткові покази у кримінальному провадженні щодо зниження урядом України портових тарифів і зборів на 20% у 2018 році. Нагадаю, що зниження тарифу здійснювалося для збільшення товаро/вантажопотоку. Завдяки цьому зниженню морська галузь продемонструвала у 2018-19 рр ріст більше, аніж на 20%, і росте досі, незважаючи на кризу!", - написав Омелян.

Як зазначив екс-міністр, на той час у нього вдома проводили обшук працівники ДБР, тому допит у НАБУ перенесли на 19 червня.

"Детектив НАБУ намагається вручити мені підозру, що зменшення портових тарифів і зборів призвело до скорочення доходів державного бюджету і я (хоча це було колегіальне рішення Кабміну) завдав збитків державі. Це, безумовно, прецендент і тепер будь-який уряд, який полегшує тиск на бізнес, займається дерегуляцією, скорочує ЄСВ, зменшує інші податки - може бути звинуваченим у шкідництві. Шкода, що НАБУ на очах перетворюється на ДБР-2", - резюмував Омелян.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 12 червня о 6.30 ранку в будинок Володимира Омеляна прийшли з обшуками співробітники Державного бюро розслідувань. За його словами, справа нібито стосується колишніх власників будинку.

Пізніше Омелян розповів "Апострофу" про те, що відбувалося.