RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Єрмак і Коломойський об'єднали зусилля в боротьбі за Нацбанк

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак і одіозний олігарх Ігор Коломойський синхронно почали кампанію проти Кирила Шевченка, який називається найбільш імовірним кандидатом на пост нового глави Нацбанку України.

Про це йдеться в ексклюзивному матеріалі "Апострофа", який вийде найближчим часом.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада України проголосувала за звільнення з посади голови Національного банку України Якова Смолія, який заявив про систематичне політичний тиск на нього і членів НБУ.

Євросоюз і посли "Великої сімки" вже висловили стурбованість з приводу відставки Смолія через політичний тиск і закликали українське керівництво поважати принцип незалежності банківського регулятора.

Експерти і банківська спільнота в Україні активно обговорює кандидатів на пост нового глави НБУ, зокрема кандидатури голови правління Укргазбанку Кирила Шевченка, колишнього голови правління "Райффайзен банку Аваль" Володимира Лавренчука або екс-міністра економіки Тимофія Милованова.

Оскільки у Лавренчука проблеми зі здоров'ям, а проти кандидатури Милованова різко виступає більшість банківського співтовариства, то найбільш імовірним кандидатом на пост глави НБУ є Кирило Шевченко.

Ймовірно, саме тому проти голови Укргазбанку сьогодні різка почали виступати ініціатори атаки на Смолія - глава ОПУ Єрмак і одіозний олігарх Коломойський.

Зокрема, сьогодні нардеп Олександр Дубинський, якого називають балакучою головою Коломойського, заявив, що "претендент на голови НБУ Шевченко займався виведенням активів і був призначений в Укргазбанк незаконно".

Сайт і телеграм-канал нардепа почали активну інформаційну атаку на Шевченка з метою недопущення його висунення на посаду.

Також "Апострофу" стало відомо з своїх джерел, що активну інформаційну кампанію з дискредитації Шевченко підтримує і глава ОПУ Єрмак, який лобіює на посаду глави Нацбанку Олену Щербакову.

Щербакова входить до складу ради НБУ і підтримує позицію глави ради Нацбанку Богдана Данилишина, який активно проводив політику тиску на НБУ в інтересах Єрмака та інших зацікавлених гравців.

Для просування кандидатури Щербакової і організовано травлю на Шевченка, якого можуть підтримати не тільки банкіри і парламент, а й західні партнери.

Більш детально про ситуацію навколо відставки Смолія та призначення нового глави НБУ читайте в ексклюзивному матеріалі, який вийде найближчим часом.

Нагадаємо, що Рада підтримала звільнення Смолія 3 липня.