RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

Всі новини

Зеленський зізнався в порушенні закону: йдеться про мільйони гривень

Президент України Володимир Зеленський порушив законодавство, не повідомивши про суттєві зміни в своєму майновому стані. Про це він особисто проінформував Національне агентство з попередження корупції.

Про це повідомляє сайт глави держави.

Відзначається, що в 2019 році родина Зеленського отримала кошти в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання ОВДП в сумі 5,2 млн грн. Відповідно, вартість цих облігацій перевищувала 50 прожиткових мінімумів.

Згідно із законодавством, Володимир Зеленський повинен був подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані протягом 10 днів з моменту покупки і продажу ОВДП. Однак до реєстру не надходили такі повідомлення.

Володимир Зеленський наголосив, що всі громадяни України є рівними перед законом, і він готовий нести відповідальність за порушення у відповідності до чинного законодавства.

Як повідомляв "Апостроф", рейтинг Володимира Зеленського продовжує знижуватися. Дослідження центру Socis "Соціально-політична ситуація в Україні" показало рівень підтримки президента Володимира Зеленського на рівні 36,6% (якби вибори проходили найближчої неділі).