RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У суді над Порошенком несподіваний поворот: обирати запобіжний захід не будуть

Досудове розслідування у справі проти екс-президента Петра Порошенка завершено, хоча вночі 7 липня його продовжили на 3 місяці.

Про це у перерві під час засідання суду у середу, 8 липня, повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков, а також повідомили у пресслужбі Офісу генерального прокурора у коментарі "Українській правді".

"Пані Ірина Венедіктова, генеральна прокурорка, підписала сьогодні і нам вручили о 14:28 документ про закінчення досудового розслідування. Сьогодні опівніч в цьому самому приміщенні прокурори переконували суддю, що їм вкрай необхідно ще 3 місяці слідства, бо в них така складна справа, в них так все складно, в них стільки свідків, в них стільки матеріалів потрібно вивчити. І суддя погодилась. І вчора вночі було оголошено рішення про продовження строків слідства до 10 жовтня", - заявив Новіков.

В Офісі генерального прокурора підтвердили завершення слідства. Наразі матеріали справи мають надати захисту 5-го президента для ознайомлення.

Пізніше, коли засідання суду продовжилось, прокурор у справі заявив, що обрання запобіжного заходу Порошенкові вже неможливе, оскільки розслідування завершене.

Захист Порошенка висловив аналогічну позицію, що запобіжний захід вже обирати неможливо. Водночас, адвокати вимагали допиту генпрокурорки Ірини Венедіктової, щоб вона підтвердила, що підписала саме те, про що оголосили її підлеглі.

Як повідомляв "Апостроф", в Печерському районному суді обирали запобіжний захід для Порошенка у справі про можливі порушення при призначенні заступником глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. За версією слідства, Порошенко в 2018 році "шляхом явно злочинного наказу" схилив колишнього тоді голову СЗР Єгора Божка до призначення Семочка його першим заступником, що прокурори трактують як перевищення влади і службових повноважень.