RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Путін в розмові з Зеленським забракував місцеві вибори-2020 в Україні

Президент Росії Володимир Путін під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським розкритикував місцеві вибори-2020 в Україні, вважає, що вони суперечать Мінським угодами.

Про це повідомляє прес-служба президента Росії.

"Володимир Путін охарактеризував прийняту 15 липня Верховною Радою постанову про проведення місцевих виборів у 2020 році як таку, що суперечить Мінським угодами і ставить під загрозу перспективи врегулювання. Крім того, виражена серйозна заклопотаність у зв'язку з недавніми заявами високопоставлених офіційних осіб України про неприйнятність низки положень "Комплексу заходів" і необхідність його перегляду. Президент Росії особливо відзначив, що ще раз озвучена Володимиром Зеленським у ході нинішньої телефонної розмови позиція про безальтернативність мінських домовленостей повинна знайти своє підтвердження в реальних діях київської влади", - йдеться в повідомленні.

Співрозмовники обговорили питання врегулювання ситуації на Донбасі, вважають, що необхідно підвищити ефективність переговорних зусиль в рамках ТКГ в Мінську.

"Дана позитивна оцінка погодженню на засіданні групи 22 липня додаткових заходів по припиненню вогню, які вступають в силу з 27 липня. Акцентована важливість безумовного дотримання цих домовленостей учасниками конфлікту. З російського боку підкреслена пріоритетність реалізації прийнятих лідерами "нормандського формату" рішень, в тому числі за підсумками саміту в Парижі в грудні 2019 року", - пише прес-служба Кремля.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в неділю, 26 липня, президент України Володимир Зеленський попросив російського колегу звільнити політв'язня Руслана Сулейманова, у якого напередодні трагічно загинув трирічний син.