RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Україна, Польща і Литва створили "Люблінський трикутник": що це означає

Польща, Литва і Україна заснували формат "Люблінський трикутник", який стане важливим елементом зміцнення центральної Європи і України.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Що таке "Люблінський трикутник"

За словами Кулеби, це формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення центральної Європи, але також зміцнення України, як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів.

Для чого його створюють

За відомою інформацією, "Люблінський трикутник" зосередиться на поглибленні взаємодій між трьома країнами.

"Але ми також бачимо велику перспективу в тому, щоб "Люблінський трикутник" став інструментом ангажування тих країн, які потребують більш тісних контактів із Заходом, загальноєвропейськими структурами. І ми з колегами будемо допомагати нашим сусідам, нашим друзям більш активно взаємодіяти в цій сфері ", - пояснив міністр.

Чим конкретно будуть займатися члени "Люблінського трикутника"

Крім цього, Кулеба розповів, що співпраця України, Польщі, Литви буде тільки розширюватися, і не буде обмежуватися тільки питаннями оборони.

За його словами, вони будуть говорити економіку, торгівлю, інвестиції, інфраструктуру, туризм - про все те, що здатне ще тісніше об'єднати країни, зробити центральну Європу ще сильніше, зробити Європу в цілому ще сильніше в тій великій боротьбі, яка розгортається в світі.

Кулеба подякував Польщі та Литві за підтримку і зазначив, що цей формат навіть більше скидається на сімейну підтримку, ніж на дружню.

Він додав також, що "немає нічого більш природного в цій частині Європи, ніж союз трьох народів: поляків, литовців і українців".

Як писав "Апостроф", замсекретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос не виключає, що будь-які військові навчання, як ті, що проводить Росія, в тому числі в анексованому Криму, можуть перейти в "активну фазу бойових дій".