RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Кравчук назвав компроміси, на які готовий піти в переговорах щодо Донбасу

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук, який погодився очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, назвав компроміси в переговорах.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Суспільне".

Він відповів на питання журналістів, на які компроміси готовий йти.

"Ну, скажімо, особливий статус Донбасу. Я це не сприймаю, тому що мені незрозуміло, що це таке. Але я можу сприйняти не "особливий статус", а "особливу систему управління" в цих регіонах. Це вже компроміс. Управління, але не статус. Значить, вже компроміс, ми вже шукаємо реальні підходи, щоб вирішити питання", - розповів Кравчук.

Також він озвучив і наступний крок.

"Я коли був президентом, я підписав тоді закон про вільну економічну зону в цих районах. Це міг би бути один з кроків, для того, щоб люди почали діяти, і вирішувати складні питання, залучаючи туди інвестиції, щоб порівняно швидко відновити життя і дати людям шанс працювати, заробляти і жити нормально", - сказав перший президент незалежної України.

За його словами, ці два можливі компроміси не стосуються суверенітету.

"А з питання особливого статусу, це вже якась окрема держава буде, з якимись особливими політичними повноваженнями. Можемо домовитися, що вони можуть мати свою поліцію, свої внутрішні силові структури, може дійти вже до армії, до прикордонників. Тоді це вже не буде територія в складі України", - сказав Кравчук.

Як повідомляв "Апостроф", новий керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив про можливі кадрові перестановки в складі делегації.