RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Польщі відбулася інавгурація Дуди - у своїй промові згадав про Україну

Президент Польщі Анджей Дуда вдруге склав присягу і офіційно вступив на посаду.

Про це повідомляє "Польське радіо".

Виступаючи з інавгураційною промовою, Дуда назвав вибори "великою перемогою польської демократії", а головними своїми орієнтирами на наступні п'ять років - "сім'ю, безпеку, робочі місця, інвестиції і гідність".

Крім того, він пообіцяв захищати сільськогосподарську галузь і закликав посилювати НАТО, поглиблюючи співпрацю в рамках "ініціативи трьох морів".

Не оминув він увагою і питання російської агресії і війни в Україні.

"Особлива можливість діяти заради безпеки нашої країни і нашого континенту з'явиться в 2022 році, коли Польща прийме на себе головування в ОБСЄ... Це важливе завдання, яке полягає і у відновленні повного суверенітету і територіальної цілісності нашої сусіда - України", - підкреслив Анджей Дуда.

Церемонія проходила 6 серпня в залі засідань Національних зборів Сейму. У світлі всесвітньої коронавірусної пандемії були зроблені спеціальні запобіжні заходи: депутатам і запрошеним видали маски і вимірювали температуру.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президенту Польщі Анджею Дуді подзвонили російські пранкери Вован і Лексус (Володимир Кузнєцов та Олексій Столяров), вони представилися генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешом і поговорили з польським президентом про Україну.