RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Польщі закликають провести надзвичайний саміт ЄС через ситуацію в Білорусі

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький запропонував провести надзвичайний саміт Європейського союзу щодо ситуації в Білорусі після виборів.

Про це йдеться в офіційній заяві польського прем'єра на сайті уряду.

"Польща несе відповідальність за своїх найближчих сусідів. Саме тому прем'єр-міністр Матеуш Моравецький в листі до президента Європейської ради Шарля Мішеля і президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляйєн закликав скликати позачерговий саміт Європейської ради щодо подій в Білорусі", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві закордонних справ Польщі висловилися жорсткіше.

"Жорстка реакція правоохоронних органів, використання сили щодо мирних протестувальників, довільні арешти неприпустимі, - зазначено в заяві відомства. - Ми звертаємося до влади Білорусі із закликом припинити нагнітання ситуації і почати поважати основні права людини".

Як повідомляв "Апостроф", після того, як з'явилися попередні результати виборів президента в Білорусі, в столиці країни Мінську та інших містах розпочалися масові протести і жорсткі сутички з міліцією. Заявляють щонайменше про одного загиблого, є поранені.

Додамо, що президент Володимир Зеленський відреагував на масові протести, що спалахнули в Білорусі після оголошення попередніх результатів виборів президента країни, і закликав білорусів до діалогу, що дасть можливість зберегти взаєморозуміння і вийти з кризи.