RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Європарламент виступив з жорсткою заявою щодо виборів в Білорусі

Депутати Європарламенту зробили заяву щодо виборів президента Білорусі. У Європарламенті заявили, що не визнають вибори в Білорусі і назвали Олександра Лукашенка персоною нон грата в ЄС.

Про це йдеться в спільній заяві депутатів Європарламенту, яку цитує ТАСС.

Лідери провідних партій Європейського парламенту заявили про невизнання виборів президента у Білорусі, які відбулися 9 серпня, і закликали провести нові вибори.

Депутати Європарламенту у своїй спільній заяві назвали Олександра Лукашенка, який очолював країну впродовж 5 президентських термінів поспіль, персоною нон грата в ЄС.

"Президентські вибори 9 серпня не були ні вільними, ні справедливими, і достовірні повідомлення вказують на перемогу Світлани Тихановської. Тому ми не визнаємо Олександра Лукашенка переобраним президентом Білорусі і вважаємо його персоною нон грата в Європейському Союзі. Ми приєднуємося до білоруського народу в його вимозі нових і вільних виборів під наглядом незалежних спостерігачів", – відзначили депутати.

Як повідомляв "Апостроф", Україна ініціювала декларацію ПАРЄ по оцінці подій в Білорусі, в якій запропонувала шлях виходу з ситуації, що склалася в країні.

До слова, президент Білорусі Олександр Лукашенко наполягає на визнанні білорусами результатів виборів, які в країні вважають сфальсифікованими і проти яких спалахнули масові протести.