RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Кравчук вперше прокоментував скандальну заяву Фокіна по Донбасу

Глава української делегації України в Тристоронньій контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук заявив, що не має відношення до висловів свого заступника Вітольда Фокіна з приводу надання особливого статусу Донбасу.

Як повідомляє "Апостроф", про це Кравчук заявив в ефірі телеканалу "Еспрессо".

За словами глави ТКГ, делегація заслухає пояснення Фокіна.

"Які будуть далі наші дії? Звичайно, це питання буде обговорено на засіданні нашої делегації. Я думаю, люди висловляться з цього приводу. Фокін пояснить, чому він саме таку вибрав тактику або позицію", - сказав він.

Також Кравчук додав, що Фокін не радився з ним перед тим, як робити такі гучні заяви. За словами екс-президента, він також не має жодного відношення до призначення свого заступника, так як це й робив глава держави Володимир Зеленський.

"Це не наше рішення. Це рішення глави держави. Фокін призначений на цю посаду указом президента. Я до цього призначення абсолютно ніякого відношення не маю. Я не пропонував, і це питання не узгоджувалося безпосередньо зі мною. Нас запросили двох до Офісу президента, і нам двом запропонували такі посади", - додав він.

Дивитися з 5:00

Нагадаємо, що Фокін публічно заявив про те, що йому подобається реакція на його скандальну заяву про необхідність надання особливого статусу Донбасу.