RU  UA

Істерика і шантаж Росії: як минули чергові переговори ТКГ по Донбасу

Чотири нові ділянки розмінування на Донбасі були узгоджені на засіданні тристоронньої контактної групи, яка вже традиційно відбулася в форматі відеоконференції.

Крім того, було прийнято рамкове рішення про протимінну діяльність, говориться в сюжеті ранкового випуску Апостроф News (о 10:00).

У пріоритеті - 19 ділянок. Відомо, що одна з них - поблизу Золотого.

Також було піднято питання обміну полонених. Україна надала ОБСЄ інформацію, яку запитувала інша сторона. Але незважаючи на це ніякої інформації про стан здоров'я і місце знаходження українських полонених так і не отримала.

Не обійшлося під час засідання і без скандалів. Українська сторона відзначила, що керівник російської делегації Борис Гризлов почав втручатися в роботу Верховної Ради, а також висловився, що в ТКГ повинні брати участь тільки керівники української делегації.

Учасники переговорів кажуть, що Гризлов навіть вдався до істерики і шантажу. Мовляв, може і не звільнити українських полонених. Навіть від відеозв'язку вимикався. Однак Леонід Кравчук тримався впевнено, жорстко і аргументовано відповівши на всі закиди Гризлова.

Раніше повідомлялося, що в середу, 2 вересня, відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ), яке пройшло у форматі відеоконференції. Сторони погодили рамкове рішення про протимінної діяльності , а також визначили чотири наступних ділянки розведення сил і засобів на Донбасі.