RU  UA

Як Україна відповідає на російські навчання "Кавказ-2020": генерал розкрив деталі

Військові навчання Rapid Trident 2020 є однією з відповідей на російські навчання "Кавказ-2020". Крім того, ці навчання підвищують загальний рівень підготовки українських військ.

Про це заявив військовий експерт, генерал-лейтенант, колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко в ефірі Апостроф Live.

"По-перше і головне, ми таким чином підвищуємо рівень підготовки українських військ - від нижчої ланки до верхньої, до штабів. Крім того, особливість нинішніх навчань полягає у тому, що у нас буде нова система управління за зразком НАТО. Наш Генеральний штаб і нижні штаби перейшли на так звану J-систему. Це відбувається вже протягом півроку. Зараз буде тестування цієї системи. Це дуже важлива система управління", - зазначив експерт.

За словами Романенка, у відповідь на навчання "Кавказ-2020" Збройних сил РФ, в Україні проводяться не тільки "Rapid Trident 2020", в яких беруть участь 4 тисячі військових з десяти країн.

"Також проводяться навчання ЗСУ "Об'єднане зусилля", проводяться навчання з Великобританією і низкою країн, які називаються "Спільне зусилля", де беруть участь вісім тисяч військових. Взагалі в наших спільних навчаннях беруть участь до 12 тисяч військовослужбовців відповідно до вимог Віденської конвенції про проведення навчань на кордоні з країнами НАТО. В Росії ж участь в навчаннях беруть 120 тисяч військових на кінцевому етапі", - підкреслив Романенко.