RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зеленський їде в Брюссель на саміт Україна-ЄС: що там будуть обговорювати

У вівторок, 6 жовтня, у Брюселі відбудеться двадцять другий Саміт Україна – Європейський Союз, який вперше з початку пандемії COVID-19 пройде у традиційному "живому" форматі.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Відомо, що делегацію України на Саміті очолить президент Володимир Зеленський, а делегацію ЄС – президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Лідери обговорять пріоритетні питання відносин України та Євросоюзу, зокрема подальші кроки з імплементації Угоди про асоціацію, поглиблення секторальної інтеграції між Україною та ЄС, співпрацю в контексті подолання наслідків пандемії COVID-19 та подальшу підтримку з боку ЄС процесу реформ в Україні. Окрема увага буде приділена безпековій ситуації на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу, а також обговоренню шляхів посилення координації зусиль України та ЄС з метою деокупації Криму та захисту прав кримчан", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на полях саміту планується підписання низки фінансових угод між Україною та ЄС.Також планується підписання угод з Європейським інвестиційним банком.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за період з 1 січня по 25 вересня президент України Володимир Зеленський істотно знизив бюджетні витрати на свої авіаперельоти в рамках робочих поїздок.