RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Європі заговорили про нові санкції проти Росії: що відомо

Франція і Німеччина наполягають на нових санкціях щодо Росії. Обмежувальні заходи ці дві держави хочуть ввести через отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Як йдеться в повідомленні на сайті Міністерства закордонних справ Франції, Париж і Берлін раніше багато разів закликали Росію пролити світло на обставини отруєння Навального і назвати винних.

"Росія поки не надала переконливих пояснень. У цьому контексті ми вважаємо, що для отруєння пана Навального немає ніякого правдоподібного пояснення, крім відповідальності і причетності Росії", - йдеться в заяві.

Таким чином, Франція і Німеччина просить європейських партнерів підтримати додаткові санкції. Очікується, що вони будуть націлені на людей, яких в Європі вважають відповідальними за цей злочин і порушення міжнародних стандартів.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський опозиціонер Олексій Навальний після завершення лікування в німецькій клініці "Шаріте" дав перше розлоге інтерв'ю російською мовою після 20 серпня, коли він був отруєний отрутою з групи "Новачок".