RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

​Шмигаль провів екстрене засідання після коронавірусного антирекорду і дав ряд доручень

У п'ятницю, 9 жовтня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль скликав нараду у зв'язку з ростом захворюваності коронавірусом в країні.

Про це повідомляють на урядовому порталі.

Він зазначив, що за добу 8 жовтня в Україні зафіксовано рекордний показник хворих - 5 804 людини. На сьогоднішній день лідирує Харківська область - 630 осіб заразилися за минулу добу. Темпи приросту пацієнтів також великі в Києві та Одеській області. А в західних регіонах ситуація стабілізувалася.

Шмигаль доручив заступнику міністра охорони здоров'я, головному державному санітарному лікарю Віктору Ляшку і головам облдержадміністрацій поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

"На їх основі ми будемо розвивати контактні центри. Один з найбільших пріоритетів - швидке розгортання системи виявлення контактних осіб", - зазначив глава уряду.

За його словами, поки не вирішена проблема з вересневими доплатами за боротьбу з коронавірусом медикам. Він попросив проконтролювати це питання міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Також Шмигаль попросив опрацювати питання про можливість залучення відомчих лікарень і установ Національної академії наук з метою збільшення кількості ліжкомісць для пацієнтів з Covid-19.

А до КМДА він звернувся з вимогою пропрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих коронавірусом. Крім того, налагодити ефективну комунікацію і координацію роботи з МВС і з Держприкордонслужбою.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на кожного хворого COVID-19 з бюджету виділяється в середньому 20 тисяч гривень.