RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зеленський привітав військових з Днем захисника України і вшанував пам'ять загиблих героїв

У День захисника України, 14 жовтня, президент України Володимир Зеленський привітав українських воїнів і вшанував пам'ять загиблих героїв.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський виступив на церемонії складення урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею ім. Івана Богуна в День захисника України.

"Сьогодні ми всі вклоняємося нашим воїнам за мирне небо і спокійний сон в українських містах і селах. Погодьтеся, ми дуже швидко звикаємо до хорошого, сприймаємо це як звичний стан речей. Але не повинні забувати: коли ми вечеряємо в ресторані, їдемо з друзями на пікнік, граємо зі своїми дітьми, розважаємося, подорожуємо, одним словом - живемо, є ті, хто зі зброєю в руках і вдень, і вночі, і в спеку, і в мороз захищає нашу Батьківщину ", - сказав Зеленський.

Він закликав українців пам'ятати про захисників завжди, а не тільки в День захисника. Також президент наголосив, що це не тільки чоловіче свято, адже багато жінок зі зброєю в руках захищають Україну.

Крім того, Володимир Зеленський вшанував пам'ять воїнів, які загинули під час військових дій за незалежність нашої держави. Він поклав квіти до Стіни пам'яті на Михайлівській площі в Києві.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 14 жовтня на Михайлівській площі почали збиратися учасники велопробігу до Дня захисника України. Учасники велопробігу збираються проїхати Києвом до музею історії України у Другій світовій війні.