RU  UA

Всі президенти України сповідують знаменитий більшовицький принцип - Литвин

Відомий український політик, екс-голова Верховної Ради, народний депутат України ВРУ 9-го скликання Володимир Литвин назвав ознаку, яка об'єднує всіх українських президентів. За його словами, це сповідування більшовицького принципу концентрації влади.

Про це він розповів в в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV.

Литвин звернув увагу на те, що всі українські президенти формують навколо себе непорушну партійну систему задля консервації влади.

"Українські політики, навіть ті, що народилися в пострадянську добу, мабуть, з молоком матері всмоктали ту українську практику, що є глава держави - генеральний секретар або перший секретар партії, який обов'язково повинен спиратися на монолітну партію, обов'язково правлячу", - зазначив Литвин.

Екс-спікер заявив, що цей принцип відомий з часів більшовиків.

"Всі президенти України діють, сповідуючи відомий принцип більшовиків, про який говорив Михайло Томський. Він казав, що не проти багатопартійної системи, але за однією умови: одна партія повинна бути при владі, а інші - сидіти у в'язниці", - заявив Литвин.

За його словами, таким чином діють всі українські президенти.

"Десь приблизно так у нас діють президенти України, які тільки вони проходять до влади і стають до державного керма, вони відразу починають "колотити" для себе партію для того, щоб можна було на когось спертися або в разі необхідності спихнути провину за провал у політиці", - резюмував політик.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти розкрили нові деталі про формат проведення всеукраїнського опитування президента України Володимира Зеленського у день виборів 25 жовтня.