RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Кінець війни: Вірменія і Азербайджан підписали документ щодо Нагірного Карабаху

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив про підписання заяви з президентами Азербайджану і Росії про припинення бойових дій в Нагірному Карабасі.

Азербайджан заявив про перемогу, Вірменія відступає: нова угода щодо Карабаху обернулася погромами

Текст документа опублікував Telegram-канал RT Today.

"Дорогі співвітчизники, сестри і брати. Я особисто прийняв дуже важке рішення для себе і всіх нас. Підписав заяву про припинення карабаської війни з президентами Росії і Азербайджану з 01.00.

Текст вже опублікованої заяви неймовірно болісний для мене і нашого народу. Це рішення я прийняв в результаті глибокого аналізу військової ситуації і вдячності людей, які найкраще володіють ситуацією. Також виходячи з переконання, що це найкраще рішення в ситуації, що склалася. У найближчі дні напишу про це повідомлення.

Це не перемога, але поразки немає, поки не дізнаєшся сам. Ми ніколи не дізнаємося себе і це повинно стати початком нашої національної єдності, епохи відродження. Потрібно проаналізувати наші роки незалежності, щоб планувати своє майбутнє і не повторювати помилок минулого.

Я встаю на коліна перед усіма нашими жертвами. Схиляюся перед усіма нашими солдатами, генералами, волонтерами, які захищали і захищали батьківщину своїм життям. Арцах врятували своїми особистостями. Ми боролися до кінця. І ми переможемо. Хай живе Вірменія. Хай живе Арцах", - йдеться в заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Міноборони Азербайджану повідомило, що в ніч з 8 на 9 листопада озброєні сили країни знищили вірменський міномет і його розрахунок.