RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Вперше в історії спікером Ради стала жінка: що відбувається

Після того, як спочатку голова Верховної Ради Дмитро Разумков, а потім і його заступник Руслан Стефанчук пішли на самоізоляцію через зараження коронавірусом, український парламент вперше, хоч і тимчасово очолила жінка - віце-спікер Олена Кондратюк.

Про це написав на своїй Facebook-сторінці народний депутат з фракції "Голос" Ярослав Юрчишин, опублікувавши фото документа про її призначення.

"Вперше Верховну Раду України очолює жінка. Нехай і тимчасово. Щось вказує, що нас чекає більше уваги до пошуку взаєморозуміння в парламенті найближчим часом. Якщо його не направлять на локдаун робочих днів. Що теж можливо", - написав нардеп, побажавши успіху віце-спікеру в її роботі.

Олена Кондратюк народилася в 1970-му році у Львові, де здобула вищу освіту в університеті імені Франка і стала кандидатом історичних наук. Ще до вступу в партію Юлії Тимошенко мала досвід у громадській діяльності та місцевій політиці. Зокрема вона була керівником Тернопільської обласної організації партії "Реформи і порядок" і засновницею громадської організації "Український жіночий конгрес".

З 2007 року Олена Кондратюк незмінно обиралася до парламенту від партії "Батьківщина". У 2012-2014 роках Олена Кондратюк була заступником члена Делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Також вона була членом Комітету Ради з питань свободи слова.

29 серпня 2019 го року її обрали віце-спікером Верховної Ради України.

Разом з чоловіком, директором телеканалу ICTV Олександром Богуцьким, 48-річна Олена Кондратюк виховує доньку.

Як повідомляв "Апостроф", в понеділок, 16 листопада, глава партії "Батьківщина", народний депутат Юлія Тимошенко з'явилася у Верховній Раді в новому образі, істотно змінивши зачіску.