RU  UA

Україна запропонувала Росії масштабний обмін полоненими: ексклюзивні подробиці

Українська сторона у Тристоронній контактній групі пропонує обміняти полонених до 24 грудня. Про таке в ексклюзивному коментарі Апостроф TV повідомив радник з інформаційної політики у ТКГ Олексій Арестович.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News.

За словами Арестовича, Україна пропонувала обміняти полонених за формулою "всіх на всіх". Українська сторона вже надала Росії свої списки, однак перелік людей із РФ ще не надходив.

Арестович додав, що перемовини з цього питання будуть важкими. Франція та Німеччина вже висловили свою підтримку Україні.

Проте російська сторона ще у липні запропонувала свої 4 категорії людей, яких вони готові обміняти.

"Ці 4 категорії дуже прості: встановлений і згодний на обмін, встановлений та не згодний на обмін, згодний на обмін і підготовлений до обміну і невстановлений. Ми насамперед опікуємося категорією, яка називається "військовослужбовці і співробітники військових служб, які потрапили до полону, виконуючи бойове завдання". Їх ми хочемо обміняти насамперед, тому що умови їх утримання, методи, які до них застосовуються, найбільш жахливі", - додав радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович.