RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ДБР викликає топ-політиків на допити щодо подій на Євромайдані: гучні подробиці

Державне бюро розслідувань в рамках розслідування справи за заявою народного депутата від ОПЗЖ Рената Кузьміна викликає на допити політиків, які були лідерами Євромайдану.

Про це повідомила у своєму Telegram-каналі шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

Журналістка повідомила, що ДБР прийняло до розгляду заяву Кузьміна щодо визнання подій на Євромайдані державним переворотом.

"1 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження № 42020000000001885 по справі щодо державного перевороту. У зв'язку з подіями Майдану", - повідомила вона.

Так, на допит до ДБР викликають екс-главу РНБО Олександра Турчинова, колишнього спікера ВР Андрія Парубія, мера Києва Віталія Кличка, екс-нардепа Сергія Пашинського, колишнього прем'єра Арсенія Яценюка, екс-нардепа Тетяни Чороновол. Їх викликали на різні дати.

Кошкіна назвала Кузьміна одним з найбільш одіозних діячів режиму екс-президента Віктора Януковича. Кузьмін в 2010-2013 роках був першим заступником генпрокурора. Під його керівництвом були направлені до суду справи відносно колишнього міністра МВС Юрія Луценка, колишнього заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як повідомляв "Апостроф", 19 листопада силовики провели обшуки в приміщеннях національного музею Революції Гідності та вилучили документацію. Обшуки пов’язані з тим, що чиновників меморіального комплексу підозрюють у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта. Директор музею Ігор Пошивайло назвав ці заходи політично скерованими діями.