RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Рада призначила Шкарлета міністром освіти

У четвер, 17 грудня, Верховна Рада України призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України.

Дане рішення під час засідання 17 грудня підтримали 226 нардепів.

Варто відзначити, що напередодні парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав його кандидатуру.

У той же час сам Шкарлет озвучив пріоритети в своїй роботі: акцент на інклюзивність і діджиталізацію освіти, доступність освіти, якість дошкільної освіти, розвиток нової української школи і якість вчителів.

Шкарлет раніше обіймав посаду ректора Чернігівського національного технологічного університету. У 2010 році він намагався потрапити до Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", а в 2015 - балотувався від "Блоку Петра Порошенка".

Сергій Шкарлет має звання доцента по економетрії, обліку та аудиту, а також доктора економічних наук. По кафедрі менеджменту отримав вчене звання професора. Член-кореспондент інженерної академії України. Має більше 180 опублікованих наукових робіт.

Раніше обіймав посаду ректора Чернігівського національного технологічного університету. У 2010 році він намагався потрапити до Чернігівської обласної ради від "Партії регіонів", а в 2015 - балотувався від "Блоку Петра Порошенка".

Виконувати обов'язки міністра освіти і науки Шкарлет почав з кінця червня.

Влітку Сергій Шкарлет опинився в епіцентрі скандалу - його звинуватили в плагіаті дисертації. У зв'язку з цим вчені і студенти навіть вийшли на протест. Пізніше комісія знайшла плагіат у трьох роботах Шкарлета. У комітеті з етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти заявляли, що це підтвердили і троє міжнародних експертів, і українські фахівці.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада призначила Романа Лещенка на посаду міністра аграрної політики України.

Також Верховна Рада провалила голосування за призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єром - міністром енергетики України.