RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Похорон Кернеса: точна дата і подробиці церемонії прощання

Церемонія прощання з мером Харкова Геннадієм Кернесом, який помер 17 грудня внаслідок ускладнень від коронавірусу в берлінській клініці "Шаріте", відбудеться 23 грудня. Церемонія розпочнеться о 09:00 і триватиме чотири години.

Про це повідомляють видання KHARKIV Today і Newsroom з посиланням на з власні джерела у Харківській міськраді.

За словами секретаря міськради Ігоря Терехова, всі необхідні документи для доставки Геннадія Кернеса з Німеччини оформлені через посольство України в Німеччині.

21 грудня в міжнародний аеропорт "Харків" прибуде борт з Німеччини з тілом харківського міського голови Геннадія Кернеса. Там його помістять в катафалк, який разом з машинами супроводу і каретою швидкої допомоги попрямує в міську лікарню №17. Громадський порядок забезпечуватиме поліція.

На 07:00 запланована церемонія відспівування Геннадія Кернеса в Благовіщенському соборі. Вона триватиме 40 хвилин. Потім труну доставлять в Харківський національний театр опери і балету. Заради цього будуть змінені маршрути руху громадського транспорту.

З 09:00 до 13:00 всі бажаючі зможуть попрощатися з мером. Градоначальника поховають на Почесній алеї кладовища №2 на вулиці Пушкінській. Там поховані один з творців Т-34 Олександр Морозов, екс-губернатор Євген Кушнарьов, поет Борис Чичибабін і співак Вадим Мулерман.

Поминальний обід відбудеться або в готелі "Національ", або в Kharkiv Palace.

Як повідомляв "Апостроф", в Харкові оголосили траур по меру міста Геннадію Кернесу, який помер в ніч на 17 грудня в клініці Німеччини.