RU  UA

​Проросійські сили піднімають голови: генерал назвав більш "небезпечні" області в Україні

Інформаційна атака проросійських сил поширюється на області України.

Про це розповів генерал Збройних сил України, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос в ефірі програми "Все по бєспрєдєлу" на Апостроф TV.

Він привів у приклад Харків, Одесу, Запоріжжя. Там йде боротьба на рівні влади щодо виборів керівництва області. Також Харків був пов'язаний бізнесом з Росією, який зменшив вплив України на населення.

"Частково населення вже не заробляє ті гроші, які воно заробляло. Ринок збуту втрачено, ринок сировини втрачено. Немає здібностей заробляти", - розповів Кривонос.

Тому зараз стоїть питання, щоб держава не втратила свої позиції України в Харкові.

Також в прикордонних областях йде постійна інформаційна атака на населення. Є території, де українські телевізійні канали практично відсутні в безкоштовному доступі. Замість цього багато безкоштовних російських каналів.

"Йде м'яка експансія з боку Російської Федерації щодо формування російських цінностей і російської ідеології у місцевого населення. Це йде, і ніяк не гальмується з боку держави, яке прикривається гласністю і демократією", - зазначив генерал ЗСУ.

За його словами, Україна повинна посилити захист громадян навіть в інформаційному просторі. Але РФ впливає на країну в сфері спонсорування фондів і політичних партій. А вони, в свою чергу, також мають вплив на населення.

"Основний акцент йде не на молодь, яку, мабуть, інформаційно важче виправити через телебачення, а на старше покоління. Формування точки зору про щасливе минуле якраз і є основним принципом. Знову ж таки, це психологічна маніпуляція, тому що люди, які жили у час Радянського Союзу, згадують все найкраще. Так ментально є", - сказав Сергій Кривонос.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія веде м'яку експансію в Україні, а у нас тільки дивляться і мовчать - генерал Кривонос.