RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Трамп помилував екс-главу своєї виборчої кампанії Манафорта

Президент США Дональд Трамп помилував колишнього главу свого передвиборчого штабу Пола Манафорта, який також працював на колишнього президента України Віктора Януковича.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Всього указом від 23 грудня Трамп помилував 26 осіб і частково або повністю пом'якшив вироки ще 3 особам.

"У результаті зловживання з боку прокуратури Манафорт пережив роки несправедливого поводження і став однією з найяскравіших жертв ... можливо, найбільшого полювання на відьом в американській історії", - сказано в повідомленні.

Варто відзначити, що Манафорт встиг відбути два роки у в'язниці, деякий час він провів в одиночній камері. Політтехнолог уже відреагував на рішення, заявивши, що Трамп "дійсно зробив Америку знову великою".

Трамп також помилував батька свого зятя Чарльза Кушнера, засудженого в 2006 році за незаконні внески в передвиборну кампанію і ухилення від сплати податків, і свого колишнього радника Роджера Стоуна, якого звинувачували в перешкоджанні розслідуванню, тиску на свідків і неправдивих свідченнях в рамках справи про втручання Росії в вибори президента США 2016 року.

Як відомо, в березні 2019 року Манафорта засудили до понад 7 років ув'язнення, але в травні 2020 року його з в'язниці перевели під домашнє ув'язнення через коронавірус.

Пол МанафортФото: ВВС

Його визнали винним у податковому шахрайстві і змові. Звинувачення стосувалися його роботи, пов'язаної з Україною в період з 2006 по 2015 рік. Манафорт мав звільнитися з в'язниці 4 листопада 2024 року.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп також ветував оборонний бюджет на 740 млрд доларів, раніше схвалений Конгресом, який включає військову допомогу Україні і розширення санкцій проти "Північного потоку-2".