RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зеленський і Санду зустрілися в Києві: всі подробиці, фото і відео

У Києві у вівторок, 12 січня, відбулася офіційна церемонія зустрічі президента України Володимира Зеленського та президента Молдови Майї Санду, яка прибула в Україну з офіційним візитом.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

На площі перед Маріїнським палацом Майю Санду зустрічала рота почесної варти, прозвучали гімни України та Молдови.

Потім почалася зустріч глав держав у форматі "тет-а-тет", після якої заплановано українсько-молдавські переговори в розширеному складі. Після їх завершення очікується підписання двосторонніх документів.

Як розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі програми "Сніданок з 1+1", одним з ключових пунктів переговорів буде ситуація в Придністров'ї. Він наголосив, що що погляди України та нинішнього керівництва Молдови на врегулювання придністровської проблеми збігаються.

"Це виключно питання територіальної цілісності, тобто Придністров'я має повернутися до складу Молдовської держави, і виведення російських військ", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", до складу делегації Молдови, яка прибула до Києва, увійшли 12 осіб. Серед них генеральний секретар канцелярії президента, радники та інші політики, а також посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан.