RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Навальний повернувся в Росію: всі подробиці

У неділю, 17 січня, відомий російський опозиціонер Олексій Навальний повернувся в Росію після лікування в Німеччині.

"Апостроф" стежив за всіма подіями в онлайн трансляції.

23:28 З'явилося повне відео затримання Олексія Навального в аеропорту Шереметьєво.

22:55

Росії пригрозили новими санкціями через затримання Олексія Навального. Так, глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич зажадав негайного звільнення опозиціонера і заявив, що ЄС повинен розглянути введення нових санкцій проти Москви, якщо Навальний залишиться під вартою.

21:00

Amnesty International визнала Олексія Навального в'язнем совісті.

20:10

Олексія Навального затримали під час проходження паспортного контролю. Політик перебуватиме під вартою до обрання запобіжного заходу.

19:38

Літак компанії" Перемога", на борту якого знаходиться російський опозиціонер Олексій Навальний, приземлився в аеропорту Шереметьєво.

19:17 Літак з опозиціонером сів в аеропорту Шереметьєво. Олексій Навальний з дружиною першими покинули літак. Інші пасажири чекають трапа.

18:49 ЗМІ: літак Олексія Навального перенаправили в аеропорт Шереметьєво. Внуково закрито до 20:30, палива у літака достатньо, рішення про посадку буде прийнято пізніше.

18:29 Борт з Берліна прилетить о 19:31 (за московським часом), свідчить табло аеропорту "Внуково". Тим часом, входи в аеропорт зачищені, людей жорстко затримують на вулиці.

18:00 У Внуково ОМОН і поліцейські починають відтісняти людей біля входу в термінал. Поліція затримала у "Внуково" прихильника Навального з прапором Росії

15:58 Навальний сів у літак до Москви.

15:55 Навального привезли до літака на чорному автомобілі з "мигалками" в супроводі урядової машини і поліції.

15:10 Поліція повністю зачистила зону прильоту міжнародних реі̆сов у "Внуково": встановили загородження від внутрішніх рейсів і основної частини аеропорту, закрили на "ремонт" єдиний у зоні ескалатор і огородили від виходу кафе. Вихід тепер тільки через вулицю.

15:00 В аеропорту "Внуково" порівняли літак Навального з нацистськими літаками в 1941 році.

"Ми гідно" зустріли "літаки з Німеччини в 1941-му, зустрінемо всі літаки і в 2021-му", - йдеться в повідомленні в Twitter аеропорту.

14:44 У Берліні приземлився літак, на якому Олексій Навальний полетить у Москву.

14:40 Розслідувач Bellingcat Христо Грозев повідомив, що Навальний не буде проходити реєстрацію на рейс і паспортний контроль з іншими пасажирами, служби безпеки проведе його безпосередньо до гейту.

14:32 "Путін стукає ніжками в своєму бункері", - написав Навальний у своєму Twitter, коментуючи автозаки у аеропорту "Внуково".

14:12 На під'їзді до Внуково також помітили машину Росгвардії.

09:28 У аеропорту"Внуково" виставили паркан.Також там на парковці помітили автозаки ОМОНу.

Як відомо, 20 серпня літак, на якому Навальний летів з Томська в Москву, екстрено сів в Омську через погіршення стану політика. Вранці 22 серпня його доставили до берлінської клініки "Шаріте".

Незабаром стало відомо, що в організмі Навального знайшли сліди речовини, схожої за складом на "Новачок".Соратники російського опозиціонера заявляли, що знайшли пляшку зі слідами "Новачка" в готельному номері Навального в Томську.

Політик був у комі 18 днів, 22 вересня його виписали з клініки "Шаріте". Прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що процес реабілітації Навального в Німеччині займе "багато часу".