RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Байден має намір продовжити ядерний договір з Росією: що кажуть у Путіна

В адміністрації президента США Джо Байдена планують продовжити ще на п’ять років дію договору про стратегічні наступальні озброєння із Росією, термін якого спливає на початку лютого. Договір передбачає обмеження кількість американської та російської стратегічної ядерної зброї.

Про це повідомляє Politico.

Оскільки дія попереднього договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, який обмежує кількість розгорнутих ядерних озброєнь США і РФ на рівні 1 550 одиниць з кожного боку, закінчується 5 лютого, сторони повинні продовжити термін його дії або ж він буде вважатися таким, що втратив силу.

"Сполучені Штати мають намір домагатися п'ятирічного продовження договору про стратегічні наступальні озброєння (СНО). Президент давно ясно дав зрозуміти, що новий договір СНО відповідає інтересам національної безпеки США", – заявила речниця Байдена Дженніфер Псакі.

До слова, адміністрація Дональда Трампа не була налаштована на продовження ядерного договору з РФ.

В Кремлі підтримали пропозицію Байдена про продовження дії Договору.

"Росія виступає за збереження СНО-3 і за продовження цього договору з тим, щоб отримати певний лаг по часу для проведення відповідних переговорів, контактів", - заявив речник Путіна Дмитро Пєсков, якого цитує ТАСС.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден підписав перші укази на посаді глави держави.