RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Рада посилює боротьбу з кнопкодавством - встановлюють камери і не тільки

В рамках боротьби з "кнопкодавством" у Верховній Раді відключили порожні місця в сесійній залі, а також планують встановити додаткові камери.

Як повідомляє "Сегодня", про це на засіданні Погоджувальної ради з лідерами фракцій і депутатських груп заявив спікер парламенту Дмитро Разумков.

За його словами, "кнопкодавство" як явище практично вдалося викорінити, залишилися поодинокі випадки з якими і борються.

"Усі вільні місця, якими хтось часто намагався користуватися, відключені в залі ВР. На сьогоднішній день опрацьовується механізм, який дозволить голосувати народному депутату виключно зі свого місця. А після того, як буде запущена нова система "Рада" - це фактично на 100% зніме можливість "кнопкодавства", - зазначив Разумков.

Він додав, що установка додаткових камер дасть можливість правоохоронцям швидко реагувати на те, "хто був у залі, хто за кого проголосував, з якого місця".

Крім того, Рада внесе зміни до Регламенту щодо дисциплінарного покарання для "кнопкодавів": не за Кримінальним кодексом, а в межах компетенції Верховної Ради. Зокрема парламент може не допускати депутатів до участі в пленарних засіданнях, отже, вони не отримають зарплату за пропуски.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Разумков анонсував ці зміни, наголошуючи на необхідності розробки змін до законодавства, які б передбачали більш жорстку відповідальність за неперсональне голосування.