RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росія пригрозила залишити ПАРЄ через оскарження її повноважень

Після того, як ПАРЄ підтримала ініціативу української делегації, якою та оскаржила повноваження делегації Росії в Асамблеї, делегат Парламентської асамблеї Ради Європи від Росії Леонід Слуцький заявив, що якщо повноваження РФ в ПАРЄ не підтвердяться в повному обсязі, делегація покине Страсбург і не братиме участі в сесіях Асамблеї.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Знову на просторі Ради Європи взяли гору подвійні стандарти і політизований підхід: в ПАРЄ оскаржені повноваження російської делегації з ініціативи України. Комісія з моніторингу буде готувати доповідь протягом 24 годин, який Асамблея повинна розглянути до кінця сесії і прийняти своє остаточне рішення", - заявив Слуцький.

Він додав, що якщо нічого не зміниться делегація РФ не братиме участі в сесіях ПАРЄ.

"У нашій позиції з цього питання нічого не змінювалося: якщо повноваження Росії в ПАРЄ не підтверджуються в повному обсязі, делегація покине Страсбург і не братиме участі в сесіях ПАРЄ. Ми не прийнятний ніяких протиправних обмежень і санкцій. Це суперечить самій природі парламентаризму. Сподіваюся, у Асамблеї вистачить здорового глузду не доводити до нової кризи відносини з Росією", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", 21 січня Європейський суд з прав людини ухвалив рішення щодо низки справ під час Революції Гідності. Суд звинуватив українську владу часів Януковича в порушенні прав людини.