RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Рада зробила крок до запуску Бюро економічної безпеки: чим буде займатися

Верховна Рада України в середу, 3 лютого, зробила крок до запуску Бюро економічної безпеки. Народні депутати підтримали за основу відповідний законопроект №3959-1.

Про це стало відомо в ході засідання парламенту, трансляція якого ведеться в YouTube.

"За" проголосували 239 парламентаріїв.

Нагадаємо, Бюро економічної безпеки має замінити податкову міліцію. На його потреби в державному бюджеті на цей рік заклали 587 млн гривень.

Бюро буде являти собою центральний орган виконавчої влади, на який покладаються завдання щодо протидії правопорушенням, які посягають на функціонування економіки держави.

Директора бюро призначає Кабінет міністрів за поданням прем'єр-міністра за пропозицією конкурсної комісії. Детективи і старші детективи БЕБ отримають повноваження для оперативно-розшукової діяльності, а також досудового розслідування злочинів.

Також у органу буде право для прямого доступу до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банкам даних, власником (адміністратором) яких є державні органи.

Як повідомляв "Апостроф", 3 лютого, у Верховній Раді представники фракції "Слуга народу" зайняли оборонні позиції, щоб народні депутати від "Опозиційною платформи - За життя» не заблокували роботу парламенту через санкції проти каналів Віктора Медведчука.