RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Віце-прем'єр Уруський помічений в компанії Кадирова в ОАЕ - ЗМІ

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський помічений в компанії глави Чечні Рамзана Кадирова на військовій виставці IDEX-2021 Абу-Дабі (ОАЕ).

Відповідні фото поширили місцеві ЗМІ в понеділок.

Журналісти не виключили, що віце-прем'єр "ймовірно домовляється про щільну і дружню співпрацю", оскільки у О.Уруського, як глави української делегації, запланований ряд переговорів з офіційними делегаціями різних країн і міжнародними компаніями з приводу подальшого партнерства.

У складі української делегації керівництво дев'яти підприємств ОПК, сім з яких входять в "Укроборонпром". На українському стенді планується представити більше десятка натуральних і макетних (масштабних) зразків продукції військового і подвійного призначення.

IDEX - одна з найбільших військових міжнародних виставок, яка проводиться під патронатом президента Об'єднаних Арабських Еміратів. У павільйонах Національного виставкового центру в Абу-Дабі свої експозиції представлять понад 900 провідних оборонних компаній з 59 країн світу.

Після оприлюднення фото Уруського поруч з Кадировим прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зажадав від Уруського пояснень, написавши про це на стоїй сторінці у Facebook.

"Чекаю від Олега Уруського термінового пояснення", - написав Шмигаль.

Як повідомляв "Апостроф", на виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі представлять перший у світі гібридний багатофункціональний броньований автомобіль STORM, що працює на електродвигуні і здатний плавати по морю. Його автор - конструктор, кандидат технічних наук з України Олександр Кузнецов та його команда.