RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Піти з Криму для Путіна - це смерть: Чубаров назвав умову повернення півострова до України

Президент Росії Володимир Путін ніколи не піде з Криму, адже він хоче залишатися, як він вважає, збирачем так званих "російських земель". Однак є фактор, який може змусити його це зробити.

Таку думку в бесіді з "Апострофом" висловив екс-народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Путін ніколи сам добровільно не піде з Криму. Захоплення Криму в значній мірі це була його ініціатива і він був переконаний, що це випливає з його місії в історії Росії. Путін не піде, тому що так він буде залишатися, як він вважає, збирачем так званих "російських земель". І з одного боку він повернув Крим, а з іншого боку - не повернув японські острови і Калінінград ", - зазначив він.

Рефат Чубаров додав, що Путін не вважає, що Росія перестане існувати після того, як він помре.

"Але він переконаний, що він закладає такий розвиток Росії, утримує її в якості великої держави, яка зможе переварити і перетворити все самобутні поневолені народи, які живуть на території цієї країни, в міфічний "російський народ". Тому імперіалістична сутність Путіна не дозволить йому піти з захопленої землі ніколи ", - пояснив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Разом з тим, за його словами, Путін не піде, якщо перед ним не виникне загроза чогось більш жахливого, ніж піти з Криму. Те, що буде абсолютною катастрофою. Це "щось" - це загроза розпаду Росії.

"І якщо Путін стане перед вибором - або розпадається Росія остаточно, чи він йде з Криму, то я впевнений, що він піде, оскільки він вважає себе оберегом своєї країни. Він постарається зберегти Росію, щоб потім знову повернутися до Криму", - сказав Чубаров.

Він додав, що піти з Криму для Путіна - це смерть, щонайменше політична.

"Але може статися і фізична, якщо будуть якісь інші катаклізми. І я завжди кажу, поки ми не поставимо перед Путіним або його наступником вибір: або ви, хлопці, підкоряється міжнародним правом, або вас не буде - як країни і як політиків - вони не залишать півострів ", - підкреслив Чубаров.

Він констатував, що світ боїться занадто тиснути на Росію, тому що у Путіна є ядерний кийок, і зараз світ не готовий до такої конфронтації. Але все може змінитися в будь-який момент.

"Особливо, якщо Путін піде далі, проти якої-небудь балтійської країни або проти Румунії чи Болгарії, тоді будуть зроблені жорсткі заходи проти Росії. А починати знищення Путіна або Росії, щоб врятувати Україну в цілому або кримських татар зокрема, вони не будуть - тільки, коли сокира буде вже безпосередньо у їх шиї ", - резюмував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Росіяни розчиняють українців і татар в Криму, у нас немає і десяти років - Рефат Чубаров.