RU  UA

Вона - міцний горішок: названо дипломата, яка зможе змінити відносини України і США

Певні зрушення в україно-американських відносинах розпочнуться після призначення Вікторії Нуланд, яка відповідатиме за український напрямок в адміністрації Джо Байдена.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТВ “Всьо по бєспрєдєлу Лайт” розповів екс-депутат Держдуми (2007 - 2016 роки), громадянин України з 2019 року Ілля Пономарьов.

"Контакта Байдена з Зеленським не було з простої і доволі бюрократичної причини. Зараз в новій адміністрації президента США відповідальною за "українське питання" є Вікторія Нуланд, яке ще не призначена. Вона - "міцний горішок", сваритися з нею, забігаючи наперед, ніхто не хоче. Поки її не призначать, ніяких дій у напрямку України просто не відбудеться", - заявив Пономарьов.

Він додав, що зараз навіть тих політиків, які були пов'язані з Україною в адміністрації Обами, в новій адміністрації Байдена немає.

"Їх не взяли тому, щоб не створювати конкуренцію Нуланд. Поки за неї не проголосує Сенат, а це повинно відбутися найближчим часом, до цього часу не буде ніяких дзвінків і ніяких контактів", - пояснив Пономарьов.