RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бойовики намагаються зірвати перемир'я: Кравчук виступив з тривожною заявою по Донбасу

Перед початком засідання Тристоронньої контактної групи, яке проходить у середу, 3 березня, глава української делегації Леонід Кравчук заявив про загрозу виходу російської сторони з режиму припинення вогню, який встановлено на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні офіційного каналу Української делегації для участі у Тристоронній контактній групі.

Кравчук прокоментував оприлюднене в мережі повідомлення так званої "народної міліції ДНР" про "...отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника".

"Ми розцінюємо дану заяву як загрозу одностороннього виходу РФ з режиму припинення вогню та загрозу зриву виконання Мінських домовленостей", - заявив Кравчук.

В українській делегації для участі в ТКГ також нагадали заяву президента Європейської Ради Шарля Мішеля, яку він зробив на прес-конференції 2 березня у Києві за підсумками візиту на Донбас разом з президентом України Володимиром Зеленським.

"На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання Мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України. Пандемія COVID-19 не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України. Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації", - йдеться в заяві Мішеля.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому 2021 року Україна зазнала важких втрат - на Донбасі загинули 11 українських захисників. Таких великих втрат за один місяць в зоні проведення ООС не було ще з минулої весни