RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

США ввели санкції проти Коломойського: що відомо

США ввели санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського і його сім'ї. Через підозру в корупційних діях йому заборонили в'їзд на територію Штатів.

Про це повідомив держсекретар Ентоні Блінкен.

За його словами, внесення Коломойського до списку санкцій мотивовано його діяльністю на посаді голови Дніпропетровської області України в 2014-2015 роках.

Як сказано в офіційній заяві, в цей час Коломойський був причетний до корупційних дій, які "підірвали верховенство закону і віру українського суспільства в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси".

"Коломойський використовував свій політичний вплив і держпосаду для особистої вигоди", - стверджує Ентоні Блінкен.

Також госсекртарь США висловив стурбованість з приводу тривалих зусиль Коломойського "щодо підриву демократичних процесів та інститутів в Україні, які представляють серйозну загрозу для її майбутнього".

Разом з олігархом під санкції потрапила його родина - дружина, син і дочка. Зокрема, їм заборонено в'їзд на територію Штатів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Клівленді (штат Огайо, США) федеральний суддя схвалив продаж бізнес-центру 55 Public Square, який належав компанії Optima Ventures, що входить в сферу інтересів українського олігарха Ігоря Коломойського.