RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Названо нову дату виходу розслідування Bellingcat про ПВК "Вагнер"

Фільм-розслідування Bellingcat про ПВК "Вагнер" і зрив спецоперації, оприлюднення якого раніше анонсували на 15 березня, вийде 5 квітня.

Про це заявив журналіст Дмитро Гордон.

"За моїми даними, 15 березня мав з'явитися цей фільм. Відразу скажу нашим глядачам, що цей фільм з'явиться 5 квітня, плюс-мінус кілька днів. І зараз ми спробуємо пояснити, чому так сталося. За моїми даними, Христо Грозєву (журналіст-розслідувач Bellingcat - "Апостроф") подзвонили з Офісу президента і запросили його в Україну, пообіцявши охорону і зустрічі з низкою людей, які нібито мають відношення до спецоперації по затриманню "вагнерівців" і дадуть свою точку зору, викладуть свою думку", - повідомив Гордон.

Він додав, що Христо Грозев прилетів в Україну, журналіст розраховував поговорити зі співробітниками Офісу президента, але ніхто його не зустрів, охорону йому не надали.

"І тоді Христо Грозєв зняв тут сім інтерв'ю. Серед цих семи осіб - Юрій Бутусов, два офіцери Головного управління військової розвідки, які брали безпосередню участь у спецоперації, депутат Верховної Ради Михайло Забродський, який є заступником голови комітету з оборони і безпеки Верховної Ради. Він свідчив про те, що говорили на закритому засіданні комітету люди, які мали відношення до цієї спецоперації. Також інтерв'ю дав Петро Порошенко, наскільки я знаю, і, за непідтвердженими даними, Олександр Турчинов. Але дані не підтверджені", - розповів Гордон під час інтерв'ю з українським журналістом, головним редактором виданням Цензор.НЕТ Юрієм Бутусовим.

Бутусов додав, що Христо Грозєв говорив і з Євгеном Шевченком.

"Євген Шевченко співпрацює також з НАБУ. Це людина, яка першою в інтернеті, в Facebook, опублікувала, що був зрив операції. І вже перевіряючи його інформацію, я і почав збирати дані для розслідування по цій темі", - повідомив Бутусов.

Він підтвердив, що також була розмова з п'ятим президентом України Петром Порошенком.

"Дійсно, у Петра Порошенка було інтерв'ю як у людини, яка санкціонувала цю операцію", - додав Бутусов.

Нагадаємо, раніше журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв у програмі "Все по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV назвав дві версії "зливу" спецоперації із затримання бойовиків ПВК "Вагнера".