RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

На переговори по Донбасу потрапила одіозна терористка: що про неї відомо

Росія запросила для участі в робочій групі з політичних питань Тристоронньої контактної групи у Мінську в якості експерта представницю бойовиків Майю Пирогову, яка в Україні була засуджена за тероризм і оголошена в розшук.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Донецька в ТКГ по Донбасу від української сторони, журналіст Сергій Гармаш.

За його словами, робоча група ТКГ з політичних питань у вівторок, 16 березня, працювала лише одну годину, оскільки українська сторона звернулася до модератора перемовин від ОБСЄ посла Мореля з вимогою видалити з групи осіб, запрошених Російською Федерацією, Майю Пирогову.

"Ніякого демаршу, просто Україна, в повній відповідності з Мінській угоді, попросила ОБСЄ видалити з групи запрошену з Донецька російською стороною "експертку" Майю Пирогову. Ця громадянка в Україні була засуджена за тероризм на 10 років і оголошена в розшук. Такі "учасники" делегітимізують переговори, ніж, власне, позбавляють їх сенсу", - пояснив Гармаш.

Україна попросила перерву, поки це питання не буде врегульоване ТКГ, в компетенцію якої, за словами представника ОБСЄ, входять подібні проблеми.

"Також актуальним залишається і участь запрошених РФ з Луганська в окремому вікні, на що українська сторона не давала своєї згоди", - додав Гармаш.

За даними сайту "Миротворець", Майя Пирогова обіймає посаду директора департаменту державної інформаційної політики т.зв. "Міністерства інформації" терористичної організації ДНР. Станом на січень 2021 року Пирогова - представник громадськості терористичної організації ДНР в Мінській підгрупі з політичних питань.

До війни Пирогова проходила по низці кримінальних справ за квартирні афери і підробку документів, знаходилася під вартою, отримала в результаті умовний термін. У 2005 році була заарештована за звинуваченням у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом за статтями 209 част. 3 і 205, част. 2 КК України (кримінальне провадження 05167-1-1-2005 / 001572 від 23.12.2005).

10.04.2007 була засуджена Київським райсудом Донецька до обмеження волі на строк у 2 роки і була звільнена від відбування покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Після 2014 року Майя Пирогова приєдналася до злочинного угруповання ДНР і оголосила себе "борцем з фашизмом". Також Пирогова працює телеведучою на телеканалах ДНР, де пропагує ненависть до українців.

Пирогова також відома своєю пристрастю до алкоголю і скандальними висловлюваннями. Так, в минулому році вона заявила, що коронавірус придумали американці, щоб зірвати святкування 75-річного ювілею Великої Перемоги і хід "Безсмертного полку".

26 червня 2018 року суд Чернівців заочно засудив Майю Пирогову до 10 років ув'язнення.