RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Байден поспілкується із Зеленським: в посольстві розкрили деталі

У посольстві Сполучених Штатів Америки заявили, що телефонна розмова президентів США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського обов’язково відбудеться "без жодних передумов".

Про це повідомляє видання "Європейська правда" з посиланням на відповідь речника посольства Деніела Лангенкемпа на інформаційний запит.

Речник посольства США висловив переконання, що спілкування президентів США і України обов'язково відбудеться, оскільки Байден взяв на себе низку зобов’язань щодо міжнародної співпраці, і у тому числі він залишається "відданим другом України".

"Примітно, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги... Держсекретар Блінкен провів переговори з міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших високопосадовців також вже контактували або мають заплановані переговори", - наголосили у посольстві.

Лангенкемп нагадав про заяви Білого дому та Держдепу про підтримку України на річницю протиправної анексії Криму, а також про надання Україні траншу безпекової допомоги у березні.

"Україна для нас – партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський у останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу", - повідомив речник посольства, додавши, що умов для телефонної розмови президентів з боку США немає.

Також Лангенкемп дав зрозуміти, що причиною затримки спілкування лідерів США і України є те, що "президент Байден зараз дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських викликах, включаючи пандемію".

"Але розмова відбудеться, ми переконані", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден жорстко висловився про главу РФ Володимира Путіна і назвав його "вбивцею". Також він підкреслив, що президент Росії "заплатить ціну" за втручання у вибори в США.