RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Раді ініціюють позачергове засідання через заворушення під стінами ОПУ

Через заворушення, які влаштували прихильники засудженого за викрадення людини активіста Сергія Стерненка, під будівлею офісу президента на вулиці Банковій, фракція "Слуга народу" ініціює позачергове засідання Верховної Ради.

Про це повідомляється на сайті "Слуги народу".

Відзначається, що фракція СН завжди підтримувала право громадян на мирний протест, але категорично проти спроб підмінити цивілізоване висловлення незгоди з діями влади насильством, вандалізмом, наругою над символами України.

Члени фракції вимагають від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку подіям, які відбувалися під ОП, визначити ступінь провини учасників за матеріальну шкоду і домогтися відповідальності за ці дії, включаючи компенсацію збитків.

Крім того, СН вимагають кваліфікувати участь у вчорашній акції народних депутатів, зазначивши, що їх відповідальність перед громадянами і законом незрівнянно вища.

"Ми ініціюємо проведення позачергового засідання в найкоротші терміни за участю силовиків і прийняття постанови за оцінками даної події, з завданнями конкретним міністрам тощо", - резюмували у фракції.

Як повідомляв "Апостроф", 21 березня в Києві комунальники частково почали прибирати наслідки вчорашньої акції на Банковій, участь в якій взяли прихильники активіста Сергія Стерненка. Вони розмалювали фасад будівлі, вибили скло і підпалили табличку.