RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Можемо отримати партизанську війну: експерт заявив про серйозне загострення на Донбасі

Режим тиші на Донбасі порушується буквально кожен день. Про фактичний зрив перемир'я заговорили ще в лютому. Лідери окупаційних "республік" транслюють погрози Кремля.

Про це сказав в розмові з "Апострофом" військовий експерт Олег Жданов, коментуючи загострення.

"Чи буде подальше загострення ситуації? Думаю, що буде, але у вигляді обстрілів і використання важкої артилерії калібру 122-152 мм. Ближче до травня місяця, коли поля підсохнуть, можемо отримати ще й партизанську мінну війну і активність диверсійно-розвідувальних груп", - каже Олег Жданов.

За словами військово-політичного експерта Миколи Белескова, для широкого наступу бойовикам в ОРДЛО доведеться підключати російські війська, так як сил власних "армійських корпусів" не вистачить.

"Так звані "армійські корпуси" в ОРДЛО мають виключно оборонну функцію, стримування українських сил з метою виграти час для підходу російських військ. Для ведення бойових дій зразка 2014-2015 років необхідні додаткові сили і технічні засоби. Зараз окупантам досить снайперських обстрілів, автоматичного вогню і гранатометів для політичного тиску на Київ", - говорить Микола Белесков.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Ескалації на Донбасі: чи хочуть росіяни війни