RU  UA

Росія збирає війська на кордоні з Україною: експерт пояснив, навіщо це Путіну

Росія може стягувати війська до українського кордону, аби пограти м'язами. Крім того, у такий спосіб вони можуть маніпулювати європейськими країнами, які бояться ескалації, та перевіряти реакцію президента США Джо Байдена.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив політолог, співзасновник Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію" Олег Саакян.

"Росія може грати м'язами. Європа боїться широкомасштабної ескалації, оскільки в такому випадку їм потрібно буде робити дуже однозначні кроки. Це і санкції, це може бути і проблема біженців всередині Європи. Це купа різних викликів, завершуючи безпековими і можливою потребою в реакції військ НАТО з території Європи, а відповідно і різних країн, згуртуватися. Це одразу відкриває проблеми всередини НАТО, тобто ціла низка проблем для них виникає. Тому вони робитимуть все, щоб не відбулося масштабної ескалації", - наголосив Саакян.

На думку політолога, російська сторона маніпулює Заходом, коли збирає війська біля кордону та шантажує Україну війною.

"Росія таким чином маніпулює і шантажує тим, що от бачите, ми збираємо (війська - ред.), а ми можемо, а що ви зробите. Плюс вони можуть перевірити зараз реакцію Байдена", - додав Саакян.